Ingrediënten tartaarsaus:
2½ dl. mayonaise
1¼ dl. zure room
½ theelepel Dyon-mosterd
1 fijngesneden sjalot
1 fijngesneden augurk
1 eetl. dille
1 eetl. peterselie
½ theel. dragon
½ theel. tabasco
Ingrediënten krabkoekjes:
12 asperges AA, gekookt
300 gr. krabvlees
200 gr. gare asperges
100 gr. broodkruim
0,8 dl. melk
4 eetl. mayonaise
2 eetl. fijngesneden peterselie
2 eetl. fijngesneden lente-ui
½ theel. bakpoeder
½ theel. zout
¼ theel. peper
2 eetl. boter
2 eetl. olie
1 ei, bloem
1 krop sla
4 eetl. dressing
Stap 1
Bereiding tartaarsaus:
Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.
Stap 2
Bereiding krabkoekjes:
Doe het uitgeknepen krabvlees in een kom, voeg het broodkruim en de gare asperges toe en giet de melk erover.
Meng in een kom de mayonaise en het ei, de peterselie en lente-ui, bakpoeder, zout en peper.
Giet dit over het krabmengsel en meng goed.
Vorm koekjes van het mengsel, leg ze op een schaal afgedekt met plastic folie en laat deze 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de olie en de boter.
Haal de krabkoekjes door de bloem en bak ze in circa 4 minuten krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Stap 3
Opmaak:
Was en pluk de sla.
Verdeel de mooie lichte binnenste blaadjes over vier bordjes.
Lepel er de dressing bij, leg de asperges erbij en verdeel de krabkoekjes.
Dien ze meteen op, met de tartaarsaus.