Aardappel-aspergesalade

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

800 gram opperdoezer (aardappelen)

500 gram witte asperges

3 eetlepels mayonaise

2 eetlepels boerenyoghurt

1 eetlepel verse bieslook in ringetjes

Bereiding

scrub of schrap de aardappelen schoon en kook de hele aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en pel de schil als ze nog warm zijn.

Schil de asperges (of koop bij ons geschilde asperges). Kook de asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.

klop een lobbige dressing van de mayonaise en de yoghurt. Voeg de bieslook met versgemalen zout en peper naar smaak toe.

Doe de lauwwarme aardappelen en asperges in een schaal en schep er voorzichtig de bieslook-yoghurtdressing door. Zet de salade bij voorkeur nog 2 uur op een koele, donkere plaats weg zodat de smaken kunnen intrekken. Lekker met gegrilde ribkarbonade of braadworst.

Tip

Voeg reepjes slagersham, snippers gerookte forel of Hollandse garnalen toe voor een extra rijke salade.

Nog een tip

De Opperdoezer Ronde is een unieke aardappel van de West Friese grond. Geroemd om z’n romige en volle smaak is de vastkokende aardappel bijzonder geschikt voor een salade. In de schil koken, omschudden met een flinke klont gezouten roomboter en serveren bij asperges met ham en ei is ook een aanrader. Ook met nieuwe oogstaardappelen is deze salade lekker en beslitst favoriet bij de barbecue.