Asperge-preisoep

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram asperges
1 dl melk
1 el zonnebloemolie
1 el maïzena of allesbinder
zout
1 liter kippenbouillon
2 prei
125 ml crème fraîche
versgemalen peper

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm.
2. Breng de bouillon met de melk en de aspergestukjes tegen de kook aan en laat deze 15-20 minuten trekken
zonder te koken.
3. Maak de prei schoon, snijd de wortels en het harde stukje eraf en snijd de rest in ringetjes.
4. Fruit ze 2 minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep.
5. Roer de crème fraîche los met de maïzena.
6. Meng enkele lepels warme soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep mag
niet koken.
7. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Tip

Haal geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel).

Nog een tip