Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette.

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram witte asperges geschild
1 tl fijne moster
6 el olijfolie extra vierge
125 gram Hollandse garnalen
2 el citroensap
2 tl poedersuiker
2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt
jampot

Bereiding

1. snijd met een asperge-of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunnen linten van de rauwe asperges.
2. Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot.
3. sluit en schud tot een gladde dressing.
4. voeg zout en peper naar smaak toe.
5. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
6. Leg de aspergelinten plat als carpaccio, op 4 borden.
7. Strooi er de garnalen over.
8. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.

Tip

Haal geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel).

Nog een tip