1. Schil de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
2. Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water met zout en een klontje roomboter aan de kook, leg de geschilde asperges erin (ze moeten onder water liggen) en laat ze nu nog 10 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10-15 minuten in het hete water staan, ze zijn dan pas gaar.
Je kunt de asperges ook in de stoomoven garen houd dan 15-20 minuten aan(gaatjesbak).
3. Kook intussen de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar.
4. Kook de eieren in kokend water halfzacht in ongeveer 7-8 minuten. Pel ze en snijd ze fijn.
5. Haal de plakjes ham los van elkaar.
6. Smelt de boter (150 gram) op een laag vuur, deze mag niet bruin worden.
7. Haal de asperges uit de pan, laat ze iets uitlekken en leg ze op een voorverwarmde schaal, verdeel het ei en de ham erover. Schenk tenslotte de gesmolten boter eromheen.