Charlotte van asperges met gerookte paling

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

12 à16 gekookte AA asperges
250 gr. gerookte palingfilet
600 gr. truffelaardappeltjes
1 dl. melk
40 gr. boter
1 eidooier
2 eetl. dressing
100 gr. prei
100 gr. aardappelpuree
12 st. eetbare paarse viooltjes
Zout & peper
Materiaal: 4 metalen ringen 6 à 8 cm. Ø, plastic folie

Bereiding

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd 200 gr. in hele fijne blokjes.
Blancheer de blokjes aardappel kort in gezouten water zodat ze beetgaar zijn, giet ze af en spoel ze koud.
Kook het restant aardappels gaar en maak een gladde puree met de warme melk en gesmolten overgebleven boter en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Snijd van prei vier lange dunne reepjes en blancheer ze in kokend water, spoel koud en bewaar ze.
Snijd de asperges doormidden en halveer ze overlangs.
Snijd de palingfilet in dunne repen zodat ze even lang zijn als de asperges.

Stap 3
Bekleed de metalen ringen aan de binnenkant met plastic folie.
Spuit een beetje aardappelpuree in het midden van de ring.
Zet tegen de binnenkant van de ring om en om de asperges en de paling totdat de ring aan de binnenzijde geheel bekleed is.
Spuit aan de binnenkant van de ring nog wat aardappelpuree.

Stap 4
Vul alle vier de ringen.
Meng de aardappelblokjes met de dressing en breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 5
Opmaak:
Plaats de asperge-paling ring in het midden van het bord.
Verwijder voorzichtig de ring en de plasticfolie.
Bind om de asperges het preilint en leg er een knoop in.
Vul de bovenkant af met de paarse aardappelblokjes.
Spuit een fijn randje aardappelpuree om de charlotte en garneer met de viooltjes.

Tip

Ga voor de asperges naar Van Dinter Smaakasperges en koop geschilde asperges.

Nog een tip