Verwarm de oven voor op 140° C. (hetelucht).
Bekleed een springvorm (20 cm.Ø) met bakpapier.
Verkruimel de Bastognekoekjes en meng deze met de zachte boter.
Verdeel dit over de bodem van de vorm.
Goed aandrukken en plaats de vorm in de koeling.
Meng met een mixer de roomkaas, de suiker, Griekse yoghurt en de citroenrasp.
Voeg éen voor éen de eieren toe en spatel als laatste de blauwe bessen, aspergestukjes en de maïzena er voorzichtig doorheen.
Giet de cheesecakevulling in de springvorm en bak in ongeveer 45 min. af in de oven.
De cheesecake is klaar als hij nog een beetje lobbig is.
Laat de cheesecake afkoelen en plaats hem vervolgens een nachtje in de koeling.
Opmaak:
Los de springvorm van de cheescake en snijd er mooie punten van.
Serveer de cheesecake in zijn geheel en garneer met bv. gecaramelliseerde asperges, bosbessen, eetbare bloemetjes, gesuikerd korstdeeg, cress en slagroom.