Gewokte asperges met mango en ananas.

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram witte asperges
200 gram verse ananas
200 gram verse mango
1 bosui
verse peper uit de molen
zout
50 ml ketjap Asin
1 el zonnebloemolie

Bereiding

Schil de asperges vanaf de kop en snijdt ongeveer een centimeter van de onderkant van de asperge af.
Snijdt de asperges in schuine stukken van 4 á 5 cm. Blancheer de asperges 10 minuten in heet water (tegen de kook aanhouden). Maak ondertussen de mango en ananas schoon en snijdt beiden in stukken van 4 bij 4 cm.
Snijdt de bosui in ringen van ongeveer een halve centimeter.
Haal de asperges uit het hete water en laat even uitlekken. Verhit de wok en voeg de aspergestukken toe, voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg na 1 minuut de ananas en mango toe en laat nog1 minuut meewokken.
Blus af met de ketjap Asin en voeg de ringetjes bosui toe.

Tip

Haal geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel).

Nog een tip