Loempia met asperges, gekookte ham, ei en mosterdkerrie mayonaise

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor voor 4 personen als lunch of hoofdgerecht

Ingrediënten

8 gekookte asperges AA
4 grote loempiavellen
1 losgeklopt ei
100 gr. gekookte aspergeham
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
1 theel. kerriepoeder
1 eetl. grove mosterd
300 gr. mayonaise
1 krop little gem sla (of mooie kropsla)
50 gr. enoki paddenstoelen

Bereiding

Leg 1 loempiavel met de punt naar beneden op je werkblad en bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
Leg in het midden van het vel wat van de ham en het fijngehakte ei.
Snijd 1 asperge doormidden, dep deze droog met keukenpapier en leg deze naast elkaar op het loempiavel.
Vouw dit op tot een loempia.
Frituur de loempia’s op 170° C. tot deze mooi bruin en krokant zijn.
Meng het kerriepoeder en de mosterd met de mayonaise.

Tip

Snijd de loempia schuin doormidden, zet éen helft rechtop en leg er de andere helft schuin tegenaan.
Garneer het af met de little gem sla, de enoki paddenstolen en wat dotjes van de mosterd-kerrie mayonaise.

Nog een tip

Koop geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges in De Mortel (gemeente Gemert).