Mexicaanse aspergehotdogs

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

4 broodjes
1 avocado
1 tomaat
verse koriander
80 gram ontbijtspek
4 eetlepels crème fraîche
2 handjes tortillachips
4 jalapenos
4 witte asperges

Bereiding

1. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant.
2. Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes.
3. Verkruimel de tortillachips.
4. Snijd de broodjes in het midden oen en besmeer de binnenkant met crème fraîche.
5. Kook de asperges 7 minuten in zout water tot ze net beetgaar zijn. De tijd is afhankelijk van de dikte. Houd voor het zoutgehalte 6 gram zout per liter aan.
6. Giet af, laat ze iets afkoelen en dep ze voorzichtig droog.
7. Omwikkel ze vervolgens met ontbijtspek en bak de omwikkelde asperges in een pan mooi knapperig.
8. Leg de asperges met bacon in de besmeerde broodjes en bestrooi deze met avocado, tomaat, de verkruimelde tortillachips en verse koriander.
9. Voeg naar smaak wat gesneden jalapenos (is een Mexicaanse chili met een pikante smaak)toe en serveer.

Tip

Haal geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel).

Nog een tip