Ovenschotel met asperges en ham

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

1 kg witte asperges
25 gram boter
2 eieren
100 gram geraspte belegen kaas
150 gram achterham, in reepjes
1 doosje Maggie saus voor asperges

Bereiding

1. Schil de asperges, snijd de houtachtige uiteinden eraf en kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuten beetgaar.
2. Bereid de Maggie saus voor asperges met de boter volgens de aanwijzingen.
3. Roer van het vuur af de eieren en de kaas erdoor.
4. Leg de asperges in een ingevette ovenschaal en schep de saus erover.
Strooi de ham erover en bak de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Lekker met aardappelpuree.

Nog een tip

De onderste stukjes bij ons niet houterig kun je gemakkelijk gebruiken voor in het sausje of in de soep.