Roomsoep van witte asperges

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

700 g witte asperges
200 gram bloemig kokende aardappels
2 el boter
100 ml witte wijn
700 ml groentebouillon
3 el dubbele room
zeezout
versgemalen peper
1 snufje nootmuskaat
plukjes kervel

Bereiding

1. Schil de asperges, (of koop ze geschild) Snijd van de bovenkant toppen van 5 centimeter af.
Snijd de stengels in plakjes van 5 millimeter dik. Schil de aardappelen en snijd die in kleine blokjes.
2. Stoof de aspergeplakjes en -toppen in de boter, doe de aardappelen erbij, blus af met witte wijn en
groentebouillon, breng het geheel aan de kook en laat de soep op een lage temperatuur zachtjes koken
tot de asperges heel zacht zijn. Haal de koppen er na ongeveer 10 minuten uit en houd ze apart
3. Pureer de soep en duw ze door een zeef, Breng de Soep aan de kook en verdun ze, afhankelijk van de
consistentie, met groentebouillon, Roer de dubbele room erdoor, verwarm de aspergetoppen in de
soep en maakt op smaak af met zout, peper en nootmuskaat
4. Serveer de aspergeroomsoep in voorverwarmde borden en garneer met plukjes kervel.

Tip

Haal geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel).

Nog een tip