1kg witte asperges
500 gr tagliatelle
250 gram boursin
1 teentje knoflook
olijfolie
250 gr hamblokjes
1-2 el fijngesneden peterselie
Bereiding
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van circa 2 cm, houd de kopjes apart. Kook de asperges in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg halverwege de kooktijd de tere kopjes van de asperges toe, dan blijven ze heel. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Doe een beetje olie in een pan bak daarin de hamblokjes en het teentje knoflook een beetje aan. Roer de boursin erdoorheen en bak dit op een laag vuur even mee. Roer de aspergestukjes en de tagliatelle door de saus. Verdeel de pasta over voorverwarmde diepe borden en bestrooi het gerecht met een beetje peterselie.
Tip
Koop geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges.
Je kunt de tagliatelle eventueel ook bestrooien met parmezaanse kaas.
Nog een tip
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.