Tompouce met asperges en zalm

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

4 zalmfilets van 150 gram
2 theelepels honing
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
16 niet te dikke geschilde asperges (is ongeveer 1 kg A-wit of 1 doosje geschilde A-tjes)
1 doosje Maggi saus voor asperges
sap van een halve citroen
olijfolie
1 ei
zout
500 gram spinazie

Bereiding

1. Roer citroensap, honing en een beetje olijfolie door elkaar, bestrijk hiermee de vis, laat 30 minuten intrekken.
2. Snij de plakjes bladerdeeg doormidden, prik ze in en bestrijk ze met losgeroerd eidooier. Bak ze goudbruin.
3. Kook de asperges gaar in water met zout (ca 15 minuten).
4. Bak de zalmfilets in hete olijfolie aan weerskanten 3 minuten.
5. Bereid 1 doosje Maggi saus voor asperges zoals aangegeven op de verpakking.
6. laat de spinazie slinken in 1 eetlepel olijfolie.
7. Leg 1 plakje bladerdeeg met hierop spinazie, vis, 4 asperges en saus op een bord en dek af met een tweede plakje bladerdeeg. Verdeeld e rest van de saus om de tompouces heen.

Tip

Laat de randjes van het bladerdeeg vrij van eidooier, dan rijzen de plakjes gelijkmatig.

Nog een tip

Als de asperges vers bij ons ingekocht worden kun je een stukje van de onderkant afsnijden omdat het onderste gedeelte vaak wat bitterder is maar je kunt het gewoon gebruiken voor in de soep of door het sausje.