Witte aspergesoep

Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram witte asperges geschild
1 stukje foelie
250 ml room
1 el basisdressing (100 ml witte wijnazijn, 200 ml olijfolie, zout en peper)
flinke snuf zout
1 liter water
250 ml melk
10 gram bieslook, fijngehakt

Bereiding

Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af.
Maak een bouillon van de schillen en de klontjes van de asperges met zout, foelie en water.
Laat ds15 minuten trekken en zeef de bouillon. Houd vier asperges apart. Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk toe. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken. Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne linten. Maak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de bieslook. Schenk de soep in de kommen. Maak met je handen een bolletje van de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.

Tip

Nog een tip