Zalmfilet met asperges uit de oven

Bereidingstijd: 30-45 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

1 dik stuk zalmfilet van 800 gr.

700 gr. witte asperges geschild (1 kg bruto)

1 sinaasappel, sap en rasp

1 bosuitje, in dunne ringetjes

1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd

1 eetlepel verse dille, fijngeknipt

versgemalen zwarte peper

2,5 theelepels grof zeezout

65 g boter, gesmolten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de filet 5 minuten liggen.
Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar het andere uiteinde.
Snijd aan de onderkant een stukje van 2 cm af. Je kunt natuurlijk ook geschilde asperges kopen!
Meng de sinaasappelrasp in een kom luchtig met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
Schep 4 eetlepels sinaasappelsap met 2 eetlepels gesmolten boter op de bodem van een lage rechthoekige ovenschaal.
Leg de zalmfilet in het midden in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover.
Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm en schenk de rest van de boter over de zalm en asperges.
Dek de zalm en asperges af met een stuk bakpapier.
Schuif de schaal in de oven en laat de zalm en asperges in 25-30 minuten gaar worden.
Lekker met gekookte krieltjes in de schil.

Tip

Koop geschilde asperges bij Van Dinter Smaakasperges.

Nog een tip